​Rodbehandling af en eller flere tænder

​Har du behov for en rodbehandling af en tand, kan du få det ordnet hos din tandlæge ved Tandlægerne Strøget 29 i Nørre Snede. Klinikken ligger centralt i Jylland tæt ved Tørring, Give og Brande.

Nogle tandsmerter kan kun fjernes ved en rodbehandling. Det er fx smerter, der opstår, når der i forbindelse med et hul i en tand trænger bakterier ind i tandnerven. Smerter fra følsomme tandhalse eller revnede tænder kan i nogle tilfælde kun fjernes ved, at man rodbehandler tanden.

En rodbehandling kan også blive nødvendig, hvis der har været et dybt hul i tanden, eller hvis tanden har været udsat for et slag (traume). 

I tænder, som er blevet behandlet med en krone, kan tandnerven i sjældne tilfælde gå til grunde, og bakterier kan efterfølgende invadere det døde væv og efterhånden udvikle sig til rodspidsbetændelse, som også behandles med en rodbehandling.

I få tilfælde kan betændelsen ikke fjernes ved den almindelige rodbehandling, og det kan så være nødvendigt med behandling hos en tandkirurg med speciale i tandkirugi, der kan lave en rodspidsoperation. 

Hvad koster en rodbehandling?

Der kan være stor forskel på, hvor meget en rodbehandling koster. Vores priser afhænger af, hvilken type tand du skal have foretaget en rodbehandling af; om det er en kindtand med flere rødder eller en fortand.​ 

Du vil altid få et overslag med den pris, vi forventer på den samlede rodbehandling incl. bedøvelse, røntgenbilleder og fyldning. Du kan læse mere om vores priser her. ​

Hvordan udføres en rodbehandling?

Hvis tandnerven er levende lægges en bedøvelse. Når tanden er smertefri, bores et hul for at skaffe adgang til nerven. For at undgå nye bakterier i tanden påsættes en gummidug, hvorefter nervehulrummet renses med file og ved at skylle med en kloropløsning. 

Til slut tørres tanden, og hulrummet fyldes med en cement og et plastisk rodfyldningsmateriale. Undervejs tages røntgenbilleder for at sikre et optimalt resultat.

Kontakt os, hvis du har tandpine

Vi er klar til at hjælpe dig med en rodbehandling, så du igen kan blive smertefri.​ Kontakt os på 75 77 17 70 eller send os en mail på info@stroeget29.dk. 

Skriv til os​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Tandlægerne

Strøget 29​

8766 Nørre Snede

CVR: 31618533​